Waarom een exitgesprek belangrijk is

Als een werknemer een werkgever gaat verlaten, kiezen veel werkgevers ervoor om een exitgesprek te houden met hun werknemer. Een exitgesprek is het laatste “officiële gesprek” dat je als werkgever met de werknemer hebt. Een werknemer is natuurlijk niet verplicht om aan een exitgesprek mee te werken, maar in de regel doen werknemers dit wel. De enige uitzondering hierop is natuurlijk wanneer iemand op staande voet wordt ontslagen.

Het doel van een exitgesprek is om er achter te komen hoe een werknemer zijn tijd bij het bedrijf heeft ervaren. De werknemer gaat weg en heeft dus eigenlijk niet veel meer te verliezen. Deze zal daarom sneller geneigd zijn om eerlijk te zijn over bepaalde zaken en zal zich minder inhouden dan wanneer hij of zij nog volledig in de organisatie geïnvesteerd is.

Het is bovendien een gesprek waarin je als bedrijf ervoor kunt zorgen dat je op een prettige manier afscheid neemt van de werknemer. Het mooiste is als de werknemer met een goed gevoel vertrekt en jou achter laat met waardevolle feedback.

Het kan lastig zijn om een exitgesprek vorm te geven, daarom gebruiken veel HR-afdelingen hiervoor een speciale vragenlijst. Met behulp van deze vragenlijst kan de werknemer zich voorbereiden op het gesprek én vindt het gesprek op een gestructureerde manier plaats. Er zijn online voldoende voorbeeldformulieren te vinden voor exitgesprekken die je gratis kunt gebruiken.

Plaats een reactie